A tigris aloé csíkjai

Aloe variegata könnyűbeton edényben

Aloe variegata könnyűbeton edényben

A tigris aloé (Aloe variegata) a törpe növésű aloék közé tartozik, 20-25 centiméternél magasabbra nem nő meg. Jellegzetes húsos, háromszög alakú levelei tőlevélrózsát alkotnak. Sötétzöld levelein a fehér csíkjai, foltjai a tigris bundájára emlékeztetnek, innen kapta a magyar elnevezését. Hosszú virágszáron hozza csüngő narancs-rózsaszínű virágait. Eredeti élőhelye Délnyugat-Afrika száraz, félsivatagos területe…

Aloe_variegata

Aloe variegata

Aloe variegata

Aloe variegata eredeti élőhelyén

Mint a legtöbb pozsgás növény, a tigris aloé is szereti a napos, világos helyet. Nyugodtan tehetjük ablakpárkányra, nyáron hetente egyszer öntözzük, télen, ha lehetőség van rá, a virágzás elősegítése miatt teleltessük 5-10°C között és ne öntözzük. Körülbelül 3-4 éves kora körül virágzik először. Télre mindenképpen fagymentes hely kell számára, bár rövid ideig a -7°C-ot is elviseli. Hajtásdugványokról vagy magról szaporítható. Pozsgásoknak, kaktuszoknak való földkeverékbe ültessük a növényeket.

Aloe variegata könnyűbeton edénybenA képekre kattintva a képek forrása elérhető…

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél többet megtudni a pozsgások és a könnyűbeton világáról, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.