Kövirózsa esküvői köszönetajándék

kövirózsa köszönetajándék,

kövirózsák krémszínű festett betonedényben

A köszönetajándék vagy köszönőajándék lassan elengedhetetlen része az esküvőknek.  Egy pici figyelmesség a meghívott vendégek felé, ezzel kedveskedhetünk az ünneplésre érkezők számára. A névvel ellátott köszönetajándék akár ültetőkártyaként is funkcionálhat…

kövirózsa köszönetajándék esküvőreköszönetajándék

Egyre többször találkozhatunk pici pozsgásokból készített köszönetajándék ötletekkel az interneten. Haworthiák, Sedumok, Echeveriák, Aloék és sokféle kaktusz is szerepel a kínálatban. Kaliforniában nagy divatja van a pozsgások ajándékozásának esküvőkön, sőt menyasszonyi csokrok, kitűzők, torták is pozsgás dekorációval készülnek.  De Kalifornia a napfény hazája és ezek a növények imádják a ottani éghajlatot.

Szerencsére nálunk is egyre nagyobb keletje van a pozsgás növényeknek és a hazai esküvőkön is keresettek lettek a pozsgás köszönetajándékok.

Egyet viszont vegyünk figyelembe, az előbb felsorolt pozsgás növények nálunk csak szobanövényként tarthatóak. Nagy áruházak kertészeti osztályán találkozhatunk velük ilyen kis cserépméretben vagy hazai termelőktől szerezhetjük be őket vásárokon, de akár interneten is megrendelhetjük őket.

Ne tévesszük össze  a mi kövirózsa fajtáinkat (Sempervivum sp.) az amerikai kövirózsával (Echeveria sp.). Ha ajándékba szánjuk őket, akkor tudnunk kell, hogy a mi kövirózsáink télállóak, fióknövényeket nevelnek, amik aztán legyökeresednek. A kövirózsák kiültethetőek a szabadba, vagy kültéri kaspókban is jól érzik magukat. Az elvirágzott példányok elszáradnak, de a többi legyökeresedett fióknövény tovább él. Az amerikai kövirózsák szobai növények, bár nyáron szabadban is tarthatóak, lassú növekedésűek, rövid száruk van, megfelelő körülmények között virágot hoznak, a virág elszáradása után a növény tovább él.  Pozsgás növényekről lévén szó a vízigényük kevés.

A Kövirózsa Dekornál –  hűen a névhez –  kövirózsákból készülnek a köszönetajándékok. A kifejlett méretű kövirózsák nagyon pici cserépben nem érzik jól magukat, kis könnyűbeton edényekbe (6,5 cm széles) csak fióknövények kerültek. A piros árnyalattól a zöldig, a pókhálóstól a sima levelűig variálhatjuk a beültetést.

kövirózsa köszönetajándék esküvőre, wedding favour, succulenttA nagyobb méretű kaspóban (11 cm széles) már a nagyobb méretű kövirózsák is jól érzik magukat.

köszönetajándék esküvőre, wedding favour, succulent

Az alábbi képek pedig ötleteket adhatnak a köszönetajándék elkészítéséhez….

kövirózsa köszönetajándék esküvőreforrás

kövirózsa köszönetajándék esküvőreforrás

kövirózsa köszönetajándék esküvőreforrás

köszönetajándék esküvőre, wedding favour, succulentforrás

köszönetajándék esküvőre, wedding favour, succulentforrás

köszönetajándék esküvőre, wedding favour, succulentforrás

 

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél többet megtudni a pozsgások és a könnyűbeton világáról, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.