A nagyi teáscsészéi és a pozsgások

succulent teapot, pozsgások teáscsészben

Majdnem minden háztartásban vannak olyan teáscsészék, teás edények, amelyeket csak nagyon ritkán használunk, vagy egyáltalán nem. De a nagyitól, vagy egy kedves rokontól kaptuk, örököltük őket és kidobni nincs szívünk. Ott sorakoznak valahol a szekrény mélyén…

Pozsgás növényeinknek, kaktuszainknak viszont pont megfelelnek ezek a teáscsészék. Bátran ültessük bele őket, egyre vigyázzunk csak, hogy nehogy túlöntözzük a szárazságkedvelő növényeinket. Az edénykék aljára tehetünk egy kis kavicsréteget, ami segít, hogy a növény gyökerei ne a pangó vízben álljanak. Használjunk kaktuszoknak való földkeveréket. Színes kavicsokkal is díszíthetjük az edények tetejét. Az így újrahasznosított teáscsészéinket helyezzük az ablak közelébe, hogy növényeink elegendő fényt kapjanak.

Következzen egy-két “teás” ötlet…

succulent teapot, pozsgások teáscsészébensucculents in teapots, pozsgások teáscsészébenpozsgások teáscsészében, succulents in teapotteapot, succulents, teásedény, pozsgásokteacup planter, pozsgások teáscsészébenA képekre kattintva elérhető a képek forrása.

 

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél többet megtudni a pozsgások és a könnyűbeton világáról, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.