Képek, gyertyatartók könnyűbetonból

könnyűbeton gyertyatartó

 

Aki egyszer megszerette a betonnal, könnyűbetonnal való munkát, annak csak képzelőerőre és kitartásra van szüksége, hogy elkészítse kedvenc dekorációs tárgyait: képeket, gyertyatartókat, szappantartókat, tárolódobozokat, háztartási eszközöket, karácsonyi ajándékokat stb…

Én az újrahasznosítás híve vagyok, így nálam a műanyag dobozok, joghurtos poharak, régi gyerekjátékok adják az alapot a munkához. A sütéshez használt szilikon torta- és sütiformák is a műhelyben landolnak a konyha helyett.

A dekorációs tárgyakhoz 2 rész perlit, 1 rész homok, 2 rész cement keverékét használom. Az így elkészült könnyűbetont beletöltöm a tálakba és valamilyen gumiszerű anyagból készített sablont vagy műanyag poharat használok a minták kialakításához. Gyufák segítségével a felfüggesztéshez kis lyukakat fúrok a képbe. A beton kötése után a tálakat műanyag zacskóval letakarom. 1-2 nap száradás után a kép kivehető a tálcákból és késsel vagy más szerszámmal még csiszolható, véshető. A kész terméket visszateszem még a nejlonzacskóba 2-3 hétre száradni.

könnyűbeton képekMűanyag tálcák, gumisablonok, műanyag poharak…

könnyűbeton képek, betonA kész könnyűbeton képek…

könnyűbeton gyertyatartó

gyertyatartó csillag mintával, könnyűbetonA kész könnyűbeton gyertyatartók…

Levéllenyomatos képekhez használjunk ráncos, vastag és erős erezetű leveleket. A leveleket kavics segítségével nyomjuk egy kicsit a könnyűbetonba. 1-2 napos száradás után a leveleket távolítsuk el, majd hagyjuk száradni a képeket. Hagyhatjuk natúran vagy díszíthetjük akrilfestékkel.

levéllenyomatos kép, könnyűbetonkönnyűbeton, levéllenyomatok

A már kész betonfestékkel színezett figurákat is használhatjuk a  faliképekhez. Így készíthetünk például karácsonyi képeket.

könnyűbeton képkönnyűbeton kép

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél többet megtudni a pozsgások és a könnyűbeton világáról, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.