A szálkás aloé diszkrét bája

Aloe aristata könnyűbeton edénybenAz Aloe vera fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, bőrregeneráló hatásáról gondolom már mindenki hallott. De az Aloe nemzetségbe majdnem 250 faj tartozik. Sokat közülük beltéri dísznövényként tartanak, ilyen például a szálkás aloé….

 

A szálkás aloé (Aloe aristata) Dél-Afrikából származó örökzöld pozsgás növény. Hogy miért kedvelik éppen őt a dísznövény kertészek? Mert mutatós, kompakt növény, látványos virágokkal és könnyen tartható, szaporítható.

A növény levelei lándzsásak, felszínüket fehér dudorok tarkítják. A meleg, száraz élőhelyet kedveli, szereti a direkt napfényt, de fagyérzékeny, ezért hűvös helyen (10 °C alatt)  teleltessük. Sarjhajtásairól könnyen szaporítható. Fürtös virágzata vöröses-narancs színű.

Aloe aristata

Aloe aristata virágzat

Nyáron nálam nagyon jól érzi magát a teraszon, tűző napon, könnyűbeton edényben. 2-3 naponta megöntözöm, de mindig megvárom, hogy a talaj felszíne száraz legyen, mert a pangó vizet nem szereti. Télen a világos, de hűvös garázsban teleltetem.

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem mindig meglep, hogy egy zord kinézetű növénynek hogyan lehet ilyen diszkréten bájos virága?

 

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél többet megtudni a pozsgások világáról, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!

One reply

  1. Norwegia szerint:

    Norwegia

    Bardzo ciekawy blog, rzeczowy i wyważony. Od dzisiaj zaglądam regularnie. Pozdrowienia 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.