Taormina színes cserepei

DSCF9619Taormina egy hangulatos szicíliai kisváros a híres görög színházzal, középkori szűk utcákkal, rengeteg turistával és nem utolsó sorban pozsgás növényeket tartalmazó sok színes cseréppel…Az élénk színű „fejekben” nagyon jól mutatnak a fáskövirózsa (Echeveria sp.), kövirózsa (Sempervivum sp.), varjúháj (Sedum sp.) és egyéb pozsgás beültetések.

 

DSCF9617

DSCF9657

DSCF9659

A városban sétálva lépten-nyomon belebotlunk szárazságtűrő  agávéba (Agave sp.) vagy fügekaktuszba (Opuntia sp.).

DSCF9634

DSCF9643

Szicíliában az ember által kiirtott eredeti keménylombú erdők helyén csak szúrós, örökzöld bozót, a macchia volt képes megmaradni az erózióval sújtott talajon. A növények egy része az eredeti növénytakaróból maradt vissza, másik része idegen országokból behurcolt fajta. Ilyen a fent említett fügekaktusz és agáve is.

A taorminai táj híres festőnket, Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette, itt született többek között híres képe A taorminai görög színház romjai.

csont407

 

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél többet megtudni a pozsgások és a könnyűbeton világáról, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!

2 replies on “Taormina színes cserepei”

  1. […] Január: Taormina színes cserepei […]

  2. […] Szicíliában levő kisváros, Taormina utcáin találkoztam először érdekes formájú, élénk színű fej alakú növénytartókkal, […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.