Korallvirág könnyűbeton virágtartóban

korallvirág könnyűbeton virágtartóban

A húsos levelű korallvirág (Kalanchoe blossfeldiana) Madagaszkárról származó pozsgás félcserje. A piros, fehér és sárga virágok mellett mára már megjelentek a ciklámen, narancssárga, lila színű és telt virágú változatai minitől a nagyobb méretig… Most a nőnapi virágkínálatban került hozzám pár példány a törpe telt virágú változatból és rögtön megtalálták a helyüket a könnyűbeton virágtartókban.

Gondozás:

Bár pozsgás, szárazságtűrő növényről van szó, azért a rendszeres locsolásról ne feledkezzünk meg főleg nyáron. A két locsolás között hagyjuk a földet megszáradni, hiszen a pozsgás levelek tárolják a vizet, azaz  ne öntözzük túl a növényt, mert a levelek elrohadhatnak. A fagyok elmúltával kitehetjük a korallvirágot az erkélyre, de ne állítsuk tűző napra, télen pedig keressünk neki egy világos helyet, fény hiányában felnyúlik.

Ha szeretnénk újra virágokat látni a növényen:

  • tartsuk a növényünket fényben gazdag helyen,
  • a lenyílt virágokat egy ollóval csípjük ki a levelek közül tövig, így újabb virágzásra tudjuk a tövet serkenteni,
  • mérsékelten, de folyamatosan öntözzük,
  • tavasztól őszig hetente-kéthetente locsoljuk tápoldattal,
  • télen a szobahőmérséklet 16 Celsius-fok alá ne menjen  és ebben az időszakban csökkentsük a locsolás mennyiségét
  • a felnyúlt hajtásokat metsszük vissza, hogy kompakt, szabályos növényünk maradjon.

Természetes körülmények között tavasszal virágzik, de karácsonyra is tudjuk virágoztatni, ha szimuláljuk számára a hosszú éjszakákat. Szeptembertől 6 hétig napi 14 órára tegyünk fölé egy teljes sötétséget biztosító dobozt, 10 órára meg érje világosság a növényt. Öntözzük ritkábban ez alatt az idő alatt. Ha megjelentek a bimbók, a növényünket újra rendes fényviszonyok mellett tarthatjuk.

Szaporítás és kártevők:

A korallvirág levél- vagy hajtásdugványról szaporítható. Ültetőtalajnak az általános virágföldet keverjük homokkal vagy perlittel.  A pajzstetvek és a levéltetvek károsíthatják.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél többet megtudni a pozsgások és a könnyűbeton világáról, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.